Výstavba cestného mosta by mala odľahčiť dopravu v meste

21.04.2010 Levoča

Spišská Nová Ves 21. apríla (TASR) – Vytvorením mosta a dvoch kruhových križovatiek pri sídlisku Mier v Spišskej Novej Vsi by sa mal odľahčiť hlavný ťah z Popradu do mesta.
Vedúci odboru výstavby, územného plánovania a dopravy v Spišskej Novej Vsi Jozef Gonda pre TASR uviedol, že okrem toho by táto nová komunikácia mala spojiť najväčšie sídlisko Mier s obchodným centrom a tiež skrátiť prejazd cez mesto smerom na Košice.
Ide o piaty cestný most na území mesta a zároveň o najväčšiu investíciu v Spišskej Novej Vsi za tento rok. „Zmluvu o dielo s dodávateľom máme podpísanú na 1,34 milióna eur, takže tá výsledná suma by sa mala pohybovať niekde okolo tejto hodnoty, “ konkretizoval Gonda.
Realizácia stavby sa začala v decembri minulého roku a predpokladané dokončenie bolo stanovené na september tohto roku. V súčasnosti je však mesto v rokovaní s dodávateľom o urýchlení dokončenia cestného prepojenia. „Počítam s tým, že vzhľadom na priebeh stavby a ak to nenarušia podstatným spôsobom poveternostné podmienky, termín ukončenia by mohol byť na prelome mesiacov jún, júl, “ priblížil.
Okrem tejto investície bolo mesto pomerne úspešné aj v žiadostiach o nenávratný finančný príspevok, či už ide o školskú infraštruktúru, sociálnu infraštruktúru alebo regeneráciu sídiel. „V týchto oblastiach máme do dnešného dňa päť úspešných žiadostí, v priebehu tohto a budúceho roku prebehne rekonštrukcia domova dôchodcov, “ konkretizoval Gonda. Okrem toho by mesto chcelo ukončiť jednu z ďalších etáp rekonštrukcie námestia.
 

Vyberte región